Rund
Voor ons rundsvlees kiezen wij uitsluitend voor vaarzen (vrouwelijke runderen), eerder dan stieren. Dit voor de grotere vetdooradering, meer smaak, mooiere kleur, minder stress(spanning) waardoor het malser is. Daarbij zorgt vet ook voor een betere mogelijkheid om te rijpen.
Belgisch Wit Blauw
Ons belangrijkste ras is het Belgische Wit Blauw. Deze halen we allemaal van lokale boeren met dezelfde passie als wij. Om de kwaliteit de garanderen kijken we ook naar de raszuiverheid van de runderen. Want bij kruisingen verliezen we aan kwaliteit en eigenschappen. Het Belgisch Wit Blauw is heel herkenbaar aan de zwart/blauw/grijze vlekken. Als iedereen in de keten bijdraagt aan het welzijn en de kwaliteit dan levert dit heerlijk mals vlees met een fijne smaak.
- Malsheid: Heel mals
- Origine: België (Henegouwen)
- Smaak: Zacht en mager (niet te vet)
- Marmering: Licht
- Prijs: €€ (€9,00-€30,00)
Aubrac
Aubrac is een exclusiever Frans ras. Het ras is gekend voor z'n hoogwaardige kwaliteit. Dit is dankzij de vrije uitloop in de heuvels en bergen van "le Grand Massive" op een dieet van kruiden en bloemen.
- Malsheid: Heel mals
- Origine: Frankrijk (Auvergne)
- Smaak: Zachte licht kruidige smaak
- Marmering: Licht
- Prijs: €€€€ (€30,00 - €60,00)
Black Angus
Black Angus, het meest gekende ras ter wereld, dankzij z'n grote vleeskwaliteit en hoge resistentie voor verschillende klimaten. Ze kunnen perfect in het natte en koude Groot-Brittanië overleven alsook in het hete droge Australië. Maar bovenal zijn ze een garantie op een hoge kwaliteit en een heerlijke smaak.
- Malsheid: Mals, maar toch een licht bite
- Origine: Schotland/Ierland
- Smaak: Vol en rond
- Marmering: Middelmatig
- Prijs: €€€ (€25-€45,00)
Hereford
Hereford is een van de oudste rassen van Engeland. Ze zijn afkomstig uit de velden in Herefordshire. Ze zijn heel herkenbaar aan hun rode vacht met witte kop.
Deze runderen zijn gemakkelijk in omgang en zonder stress, waardoor ze een licht gemarmerd vlees geven met een zuivere smaak.
- Malsheid: Heel mals
- Origine: Engeland
- Smaak: Mooie zuivere vleessmaak
- Marmering: Gemiddeld
- Prijs: €€€ (€25,00 - €45,00)
Simmental
Simmental kent zijn oorsprong in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen. Het is een dubbeldoelras, die zowel voor z'n melk als z'n vlees gekweekt wordt. Dankzij het opgroeien in de Alpense weides, heeft dit rund een verfijnde en licht kruidige smaak. Het vlees is mooi gemarmerd en vol van smaak.
- Malsheid: Mooie beet
- Origine: Oostenrijk (Alpen)
- Smaak: Vol en kruidig
- Marmering: Gemiddeld
- Prijs: €€€ (€25 - € 45,00)
Rubia Gallega
Rubia Gallega, de trots van Spanje. Ze is verschillend op verschillende punten. Om te beginnen leven deze runderen het hele jaar door buiten in de bergen langs de Atlantische kust en worden ze ook veel ouder dan normaal (13-15 jaar in plaats van 3-5 jaar). Daarnaast worden de karkassen gedurende 2 weken gerijpt in Spanje voor ze op het transport gaan. Dit geeft uiteindelijk een heel sterke smaak met een fijne textuur met een mooie vetlaag en een sterke marmering. Dankzij hun leven langs de winderige kustlijn van de Atlantische oceaan heeft dit vlees ook nog een licht ziltige smaak.
- Malsheid: Heel mals met een lichte bite
- Origine: Spanje (Galicië en Baskenland)
- Smaak: Licht gezouten en heel sterk van smaak
- Marmering: Sterk
- Prijs: €€€€ ( €35 - € 60,00)
Montbéliard
Montbéliard, une race original pour le lait des fromages de Jura et Savoie (comté etc.) est une grande race robuste. Sa grandeur lui maintient parfaitement dans le climat des Alpes. La viande et plein de goût avec unebelle bouchée.
- Origine : France (Jura/Savoie)
- Goût : Cremeux et plein
- Persillade : Moyenne
- Prix côte à l’os : € 28,83 /kg
Highlander
Highlander est une ancienne race, calme. Avec leurs gros manteaux ils sont résistants contre le froid et comme ça il sont capable de rester toute l’année dehors. C’est un goût unique, juteux et bas en cholestérol et graisse saturée et haute en protéine et fer.
- Origine : Écosse/Highlands
- Goût : Unique, rond et balancé
- Persillade : Moyenne
- Prix côte à l’os : € 33,95 /kg
Holstein
Bœuf de double propose, ce qui donne un goût cremeux. Structure ford mais tendre. Élevé dans les alpes Allemande, ce qui donne un goût légèrement épicé.
- Origine : Allemagne (Sud/Alpes)
- Goût : Cremeux et épicé
- Persillade : Légère
- Prix côte à l’os : € 29,66 /kg
Scottona
N’est pas une race, mais une façon d’élevage. Nés en France (Limousin ou aubrac), élevés en Italie dans les Alpes, au nord de Verona. Élevés avec des herbes et des fines herbes des Alpes. Des bovines jeunes qui n’ont pas encore eu de veau. Viande super tendre, goût doux légèrement marbré. En plus ils sont riches en antioxydant et bas en cholestérol
- Origine : Italie (Verona/Alpes)
- Goût : Rond, épicé et balancé
- Persillade : Légère
- Prix côte à l’os : € 38,73 /kg
Arouquesa DOC
Arouquesa, une race exceptionelle du Nord du Portugal. Elle est tellement unique qu'elle est protégé par un DOC (denominacion Origine controllé). Au Portugal c'est une vrai délicatesse, grâce à leur élevation dans les montagnes, leurs âges (comme la Rubia), la persillade forte et la tendresse.
- Goût: Salé et prononcé
- Persillade: Forte
- Morceaux: Côtes, Ribeye/Entrecôte
- Prix: €€€€ (€35 - € 50,00)
Wagyu (seulement sur commande)
Wagyu, de koning van de runderen. Het is een heel exclusief en zeldzaam ras. De legende gaat dat de Kobe Wagyu door de keizerlijke boeren opgevoed werden op basis van bier, muziek en massages. In realiteit zijn er enkelen die het toepassen maar dit was vooral voor het gebrek aan graslanden in die periode. De Wagyu die men Europa vindt is in bijna alle gevallen ook gekweekt buiten Japan. Wij hebben de eer om de eerste 100% raszuivere Wagyu te mogen aanbieden. Het unieke aan dit vlees is dat het een grote marmering heeft, waarbij het vet reeds bij 32°C smelt en een unieke smaakbelevenis geeft.
- Malsheid: Heel mals
- Origine: België
- Smaak: Zuiver en krachtig
- Marmering: Heel sterk
- Prijs: €€€€€ (€25,00 - €100,00)