Opgepast, vrijdag 6 december, stroompanne tussen 12u en 14u30, gelieve contant geld te voorzien.
Ik heb dit bericht gelezen

Rundspicanha op z'n Braziliaans

Picanha 1

De Picanha is het favoriete stukje rundsvlees van Zuid-Amerika. Bij ons is het ook gekend als het staartstuk, een driehoekig stukje vlees uit het achterkwartier aan de rosbief. Het is een mals maar vettiger stukje vlees (afhankelijk van het ras).

Vlees voorbereiden:

  • Droog het vlees
  • Maak inkepingen in het vlees in 2 richtingen om ruitvormige roostering te krijgen.
  • Bedek de vette kant met grof zout (zeezout of himalaya zout) een 2-tal uur op voorhand
Chimichuri2

De chimichuri:

  • 1 bos peterselie
  • 1 gehakt teentje look
  • 1 tomaat in brunoise
  • 1 rode uit gesneden in brunoise
  • 1/2 pepertje in brunoise
  • Een snuifje grof zout en peper
  • Een scheut wijnazijn (Rode of witte wijnazijn, Xerez-azijn,...)
  • Sap van 1 citroen of 2 limoen
  • Goed mengen
  • Olijfolie toevoegen tot alle ingrediënten onder staan.
  • Goed mengen
  • Afkruiden met peper, zout, cayenne-peper, chili, oregano, komijn en/of mosterd
Picanha 4

Bakken:

  • Verwarm de boter met een scheutje olijfolie
  • Wrijf het zout van het vlees en leg het vlees in de pan op de vettige kant
  • Draai het vlees om en zet de pan in een voorverwarmde oven op 180°C
  • Laat garen gedurende 10-15min. Bij voorkeur gebruik een thermometer tot een kerntemperatuur van 40°C.
  • Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie om te rusten.
  • Snij in fijne plakjes
  • Dien op met de saus apart.

Smakelijk!

Ga terug naar tips en gerechten

Op de hoogte blijven?