Runds Brisket
Hier kiezen we voor een draderig en iets vetter vlees zoals de flank. Anders zal het te droog zijn.
Eerst marineren we het vlees.
- 1 kg rundsflank
- Marinade:
- 400ml rode wijn
- 300ml bouillon
- 200ml tomatensaus
- Sambal Oulek (naar smaak)
- look
- ui
Marineren gedurende enkele uren
- Vervolgens halen we het vlees uit de marinade
- Boter smelten in een vuurvaste schaal (Le creuset,...)
- Kruiden met peper en zout
- Aanbakken in hazelnootboter (bruine boter, niet zwart) tot het vlees rondom een mooi korstje heeft.
- De marinade toevoegen
- Aan de kook brengen
- Water toevoegen tot het vlees volledig onder staat
- Indien u van pikant houdt kunt u nog pepertjes of sambal oulek toevoegen
- Oven voorverwarmen op 180°C
- De vuurvaste schaal met deksel gedurende 2u in de oven plaatsen
- Daarna het vlees omdraaien en nog 2u30 in de oven plaatsen
- Het vlees uithalen en met 2 vorken of Broilking vorken het vlees uit elkaar halen (pulled)
- u kunt hem daarna nog op de barbecue een korstje geven indien gewenst.
- Plaats al het vlees terug in de schaal met de jus
- Maak ondertussen de bijgerechten klaar
- Hier kiezen we voor verse pasta al dente
- Bladpeterselie
- Parmezaanse kaas
* tip: dit recept kunt u gerust enkele dagen op voorhand maken en smaakt zelfs nog beter.